Forma Ideale: AR u službi udobnosti

Elektronska trgovina se razvija već decenijama, a njena važnost je u celom svetu, pa tako i u Srbiji, posebno došla do izražaja tokom prethodne godine, usled izmenjenih uslova života i poslovanja izazvanih pandemijom virusa COVID-19. Rastući trendovi u internet prodaji pokazuju da će u 2021. godini potrošači biti još naklonjeniji online kupovini, jer se kupovina „iz fotelje“ pokazala ne samo kao veoma praktična već i preko potrebna.

PCPress.rs Image

Kompanija Forma Ideale je još deceniju ranije prepoznala izuzetnu važnost online prodaje, iako je reč o prodaji nameštaja, za koji u tom trenutku nije moglo da se pretpostavi koliko će biti pogodan za takav vid prodaje. Analizirajući potrebe kupaca, menadžment kompanije Forma Ideale prepoznao je važnost toga da proizvodi koji se mogu kupiti u maloprodajnim objektima ove kompanije postanu dostupni i kupcima koji su spremni da željenu kupovinu, uz svu potrebnu podršku, obave i putem interneta. Upravo zbog otvorenosti za promene koje vreme donosi, Forma Ideale je još 2011. godine osnovala prvu internet prodavnicu nameštaja u Srbiji, koja je veoma brzo pokazala da su kupci spremni za ovaj tip kupovine, da internet prodaja nije samo za „sitne stvari“, te da online kupovina nameštaja, kada postoji dobra servisna podrška za kupce, nije nikakav tabu.

Pročitajte i:  Želite svoju online prodavnicu? Evo odakle krenuti

AR u službi udobnosti

Forma Ideale kontinuirano uvodi novine u poslovanje i tako olakšava svojim vernim kupcima da se opredele za online kupovinu, pa su kao podrška kupcima u internet prodavnici snimljena i video-uputstva za sklapanje više od 300 artikala. Idealan odnos cene i kvaliteta proizvoda, uz detaljan opis proizvoda i uputstva za montažu, doveli su do toga da se kupci smelo odlučuju na ovaj vid kupovine, o čemu svedoči i činjenica da je internet prodavnica u prošloj godini, kao „virtuelni salon nameštaja“, bila u samom vrhu po ostvarenoj prodaji među skoro četrdeset Forma Ideale salona nameštaja.  Kako bi se kupcima omogućio pristup svim potrebnim informacijama, novi interaktivni sajt www.formaideale.rs korisnicima pruža mogućnost da u direktnom kontaktu sa agentima za prodaju putem Live Chat platforme dobiju sve potrebne informacije.

PCPress.rs Image

Pored internet prodavnice i podrške kupcima na Live Chat-u, Forma Ideale je kao sjajnu inovaciju za kupce u Srbiji uvela i besplatnu Android i Apple aplikaciju za uređenje enterijera, zahvaljujući kojoj kupci mogu i da vide kako se odabrani komadi nameštaja uklapaju u ambijent njihovog doma. Aplikacija Forma Ideale Idealan Dom napravljena je na ARCore platformi i omogućava korisnicima praktično postavljanje Forma Ideale nameštaja u njihovom autentičnom „virtuelnom“ prostoru.

Pročitajte i:  Televizija na naočarima za sunce

U godini obeležavanja 25. rođendana, Forma Ideale je kreirala novu, zabavnu, ali i edukativnu formu – VLOG. Pored standardnih saveta za uređenje životnog prostora, koje korisnici prate na blogu sajta, dizajnerski saveti i saveti arhitekte sada su dostupni i na Forma Ideale VLOG-u. Sve o stilovima uređenja enterijera, odabiru boja i materijala, uklapanju dekoracije i malim trikovima koji prave velike razlike sada je dostupno i u video-formi.

PCPress.rs Image

Lako do udobnosti

Atraktivna rešenja u okviru kreativnog haba Forma Ideale do korisnika nalaze put i posredstvom bloga i vloga, ali i društvenih mreža, koje umnogome doprinose kompletnom utisku o kompaniji, ali i zadovoljstvu svakog pojedinačnog korisnika. Kreativni hab Forma Ideale prepoznat je kao brz, interesantan i efikasan put do kupca, koji se uz adekvatan community servis individualizovano stavlja na uslugu svim korisnicima.

 

Facebook i Instagram profili kompanije su po rejtinzima, broju poseta i pratilaca izuzetno dobro pozicionirani. Preko 750.000 pratilaca na ovim društvenim mrežama, sa kontinuiranom stopom rasta popularnosti, predstavlja veliku društvenu zajednicu koja u centru interesovanja ima kompaniju Forma Ideale, njen nameštaj, ali i vizuelna rešenja koja su pratiocima predstavljena.

Pročitajte i:  Pametne kuće kao deo mejnstrima

FormaIdeale.rs

Facebook komentari:

Tagovi: , ,