BIZIT Seminar

Gizmodrom: Sigurnosni gadžeti za kuću

Svi želimo da se osećamo sigurnije u svojim domovima i da budemo mirni kada izlazimo iz kuće, a pogotovo kada negde putujemo na odmor. Srećom, postoje pametni kućni gadžeti koji nam mogu pomoći. Izdvojili smo par predloga koje možete lako da instalirate u domu i oko njega kako biste bili sopstveni čuvar.

PCPress.rs Image

Video-zvono Ring

Želite li da znate ko vam je na ulaznim vratima čak i kada niste kod kuće? Ring ima jedno od najboljih video-zvona preko koga možete da komunicirate sa osobom koja vam zvoni na vrata, bilo da ste u kupatilu ili na Baliju, zahvaljujući pratećoj aplikaciji Ring koju možete upariti s pametnim telefonom, računarom, laptopom ili tabletom. Glavna karakteristika je punjiva baterija, tako da ne morate zvono da povezujete u zid s postojećim kablovima (iako možete ako želite), zajedno s mogućnošću da vidite i razgovarate s bilo kojim posetiocima preko mobilne aplikacije. Tu je i detekcija pokreta i, zgodno, infracrveni noćni vid.

PCPress.rs Image

Takođe, možete da se pretplatite na Ring Protection Plan (pretplata se prodaje zasebno), koji dodaje mnoštvo novih funkcija, kao što su mogućnost snimanja, pregleda i deljenja trenutaka koje niste gledali. Kada kupite zvono za vrata, dobijate 30-dnevnu besplatnu probnu verziju usluge. Na sajtu Amazon-a košta, u zavisnosti od modela i generacije, od 200 do 300 dolara.

Pametna brava August

Sa August pametnom bravom možete da pretvorite bilo koji iOS/Android pametni telefon ili Apple Watch u virtuelni ključ vašeg doma. Automatski zaključava vrata iza vas, i otklanja nepotrebnu nervozu prilikom traženja ključeva u torbi koji se obično negde zagube. Čak i ako niste baš vešti, instalacija traje samo 10 minuta. Ova brava se postavlja samo sa unutrašnje strane vrata, tako da dobijate funkcionalnost pametne brave bez promene izgleda ulaznih vrata. Sva upotreba dodeljenih virtuelnih ključeva je prijavljena u sistem, tako da možete pratiti ko dolazi i odlazi po individualnim ključevima.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Gadžeti za zdravlje

PCPress.rs Image

August vam takođe omogućava da prijateljima ili gostima dodelite vremenski ograničen pristup. Ukoliko želite, August Wi-Fi Smart Lock može da automatski otključa vrata kada dođete kući bez upotrebe ruku. Uz Auto-Lock opciju i DoorSense, vaš dom se automatski zaključava kada se vrata zatvore ili nakon određenog vremena. Ugrađeni Wi-Fi omogućava vašoj bravi da radi sa vašim omiljenim glasovnim asistentom, uključujući Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Samsung SmartThings i ostalim. Za trenutke bez telefona, povežite pametnu tastaturu (prodaje se zasebno) da biste otključali vrata jedinstvenim kodovima, što je odlično za malu decu, kućnu pomoćnicu, šetača pasa ili druge jednokratne posetioce. Takođe poseduje mogućnost biometrijskog prepoznavanja telefona za dvofaktorsku autentifikaciju. Bravu možete potražiti na sajtu Amazon-a za oko 200 dolara u više boja i modela.

Pametna unutrašnja sirena Netatmo

Ovaj uređaj sigurno želite ako je u vašoj kući uljez. Kada kamera vidi nekoga koga ne prepoznaje, aktivira alarm od 110 decibela, što ga čini jednim od boljih kućnih sigurnosnih uređaja. Napravljena da radi u kombinaciji s kompatibilnom pametnom unutrašnjom kamerom, Netatmo pametna unutrašnja sirena plaši uljeze. Kada kamera primeti nekoga koga ne prepoznaje, oglašava se alarm od 110 decibela. I ne samo to, ovaj gadžet takođe šalje upozorenje direktno na vaš telefon. Na taj način tačno znate šta se dešava kod kuće, bez obzira gde se nalazite. Ovaj pametni sigurnosni sistem štiti vaš dom bez potrebe da bilo šta radite, pružajući vam bezbrižnost kada ste van doma.

Pročitajte i:  Gizmodrom: CES 2023 - tech gadžeti

PCPress.rs Image

Osim toga, neće vam slati lažne uzbune koje izazivaju članovi porodice, kućni ljubimci ili ljudi koje poznajete. S prečnikom od oko 13 cm, uklapa se u skoro svaki zidni prostor. Možete izabrati da ožičite pametnu unutrašnju sirenu pomoću mikroUSB kabla ili da je koristite na baterije. Na sajtu Amazon-a gadžet možete naći za 84 dolara.

Unutrašnja kamera Nest Cam IQ

Tržište sigurnosnih kamera za zatvorene prostore daleko je bogatije od tržišta pametnih brava, tako da su dostupni izbori znatno veći. Neki će odgovarati vašim potrebama, dok će drugi imati nedostatke u određenim oblastima; sve je u tome da tačno znate šta želite od svog uređaja. Ipak, postoji jedan svestrani uređaj koji se izdvaja od ostalih u kategoriji malih sigurnosnih kamera: Nest Cam IQ. Ova kamera vam omogućava da vidite šta se dešava u vašem domu dok niste tamo, a ugrađeni mikrofon i zvučnik vam čak omogućavaju da komunicirate sa svojim kućnim ljubimcima ili odvraćate uljeze koji se vrzmaju napolju, što bi moglo pomoći da sačuvate i zaštitite svoju imovinu!

PCPress.rs Image

Za razliku od mnogih drugih sigurnosnih kamera za zatvorene prostore, Nest Cam IQ će vas upozoriti samo kada dođe do određenog kretanja u vašem domu i ignorisati sve ostalo, tako da nećete biti nepotrebno uznemiravani. Takođe će sve snimiti, tako da vam zaista ništa neće nedostajati, a može čak i da prepozna određena lica. Ove funkcije su, međutim, trenutno dostupne samo uz pretplatu na Nest Aware platformi. Kao što bi se očekivalo, Nest Cam IQ je u potpunosti kompatibilan s drugim Nest proizvodima i možete da koristite svoju kameru da aktivirate roletne i sijalice kako biste izgledali kao da ste kod kuće i kada niste. Kameru možete potražiti na sajtu Amazon-a za 298 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: CES 2023 - tech gadžeti

Spoljašnja pametna kamera za nadzor kuće Arlo

Za spoljašnje rešenje za kućnu bezbednost, Netgear-ov Arlo Pro je vredan vaše pažnje. Potpuno bežične, potpuno otporne na vremenske uslove i dugotrajne punjive baterije čine ovaj set pristojnim izborom za one koji ne žele da prolaze kroz profesionalnu instalaciju. Magnetni nosači vam omogućavaju da diskretno postavite kamere tamo gde želite i nadgledate svoj dom iz svih mogućih uglova. Svaka kamera ima širokougaono sočivo od 130° koje dolazi u kompletu sa integrisanim noćnim vidom za zaštitu 24/7, a sistemska pametna sirena može da otera uljeze svojim zvukom od 100 decibela.

PCPress.rs Image

Snimci će se besplatno čuvati u oblaku sedam dana, a možete čak i da povežete baznu stanicu preko USB-a da biste pohranili svoje snimke lokalno ako je potrebno. Bilo da želite da gledate uživo ili snimljene video-zapise s računara, pametnog telefona ili tableta, to možete uraditi koristeći besplatnu aplikaciju Arlo. Prilagodljiva upozorenja o aktivnostima možete da dobijate ili putem e-mail-a ili preko aplikacije u realnom vremenu dok ste kod kuće ili odsutni. Sve u svemu, Arlo Pro je odličan komplet koji će vam pomoći da vaša imovina bude bezbedna. Kamere možete pronaći na Amazon-ovom sajtu. Jedna kamera dolazi po ceni od 100 dolara dok, na primer, komplet od tri kamere i baze možete da pronađete za 250 dolara.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,