Google dodaje podsetnik da očistite Pixel slušalice

Kada ste poslednji put očistili slušalice? Ako imate par Google Pixel slušalica ili Pixel-a Buds Pro onda ne brinite – Google će vas uskoro podsetiti. Kako je izvestio 9to5Google, najnovija verzija aplikacije Pixel Buds (verzija 1.0.555017123) uključuje novo obaveštenje koje će podstaći korisnike da redovno čiste i održavaju svoje slušalice.

PCPress.rs Image

Ažurirana aplikacija se trenutno pokreće preko Google Play prodavnice, a prema nekoliko čitalaca 9to5Google, neki korisnici već počinju da vide obaveštenje o čišćenju. U okviru upita, Google napominje da održavanje Pixel Buds čistih pomaže da se održi kvalitet zvuka i da se uveri da se slušalice pravilno pune sprečavajući da bilo šta ošteti igle za punjenje ili zvučnike. To je prilično dobar savet koji se može – i treba – primeniti na bilo koju marku slušalica, pa ako imate problema sa zvukom ili punjenjem, onda se pobrinite da sve izbrišete pre nego što pretpostavite da je problem nešto strašnije.

Obaveštenja bi trebalo da se pojave kada aplikacija Pixel Buds bude pratila da nosite slušalice oko 120 sati, umesto da uređaj zaista otkrije bilo kakvu fizičku nakupljanje koje treba očistiti. Dodirom na obaveštenje otvoriće se i Google-ov postojeći vodič koji opisuje kako pravilno očistiti Pixel Buds Pro slušalice i kućište za punjenje. Video ne prikazuje specijalizovanu tehniku koja je specifična za Pixel Buds Pro – samo brzo obrišite čistom krpom – tako da verovatno možete primeniti iste korake za čišćenje većine slušalica drugih proizvođača.

Pročitajte i:  Google Search chatbot: Nova era pretraživanja interneta

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,