Google Keen stigao u tišini

Google-ov tim 120, interni inkubator koji kreira eksperimentalne aplikacije i usluge, pokrenuo je kompaniju Keen. Ova aplikacija predstavlja potencijalnog rivala popularnom Pinterestu, a koristi mašinsko učenje za pretraživanje zadatih parametara. Dostupan je u web i Android verziji, a njen osnivač kaže da je Keen rešenje za “bezumno” pregledanje onlajn feedova.

google keen stigao

Keen vam omogućava da negujete sadržaj koji volite

Skoro svaki feed sa društvenih mreža koji pregledavate pokušava da na jedan ili drugi način prilagodi svoj sadržaj vašim interesima. PinterestPinterest: Lakša komunikacija u okviru platforme je već definisao ciljnu grupu, a to su svi oni koji su fokusirani na hobije. Keen za sada pokušava da imitira sve ono što Pinterest zapravo predstavlja već godinama. Stručnjaci smatraju da bi jedina prednost Keena mogla da bude to što iza nje stoji mašinsko učenje koje je moža i najbolje na svetu, kao i pristup programerskim resursima kakve drugi nemaju.

Po navedenim informacijama ispada da Pinterest ne investira u veštačku inteligenciju, ali zapravo uopšte nije tako. Ono što Googleu fali jeste društvena mreža na kojoj će moći da prikupe podatke o interesovanjima korisnika, kako bi objedinili sve to sa informacijama koje već imaju, a sve u cilju što kvalitetnijeg oglašavanja i reklamiranja proizvoda i usluga. Keen možete da koristite uz pomoć Google naloga, a biće zanimljivo videti kako će se dalje ova aplikacija razvijati, jer neke pretpostavke o svima nama već imaju.

Pročitajte i:  Chrome ekstenzija krade kriptovalute

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: