BIZIT 2022

Kina blokirala Twitch

Ništa ne može da promakne strogom oku cenzure, pa je tako Kina blokirala Twitch nakon rasta popularnosti ovog servisa. Ovaj potez još niko nije objasnio ali jasno je da se može povezati sa gejming scenom i e-sportom. Poznato je da je Kina povela krstaški rat protiv video-igara jer smatra da se njeni građani previše igraju, naročito mladi.

PCPress.rs Image

Kina je zaista ozbiljna u svojoj nameri da ograniči građanima uživanje u video-igrama. Nakon uvođenja restrikcija u određene igre, kao i način na koji se pristupa njima, sada je na red došao najpopularniji gejming streaming servis Twitch.

Interesantno je da je nenajavljena blokada došla vrlo brzo nakon što je Twitch mobilna aplikacija dostigla rekordni broj skidanja. Bez ikakve suvišne priče, cenzori su jednostavno uklonili ovu aplikaciju sa Apple i Google prodavnice onemogućivši skidanje. Paralelno sa tim onemogućen je pristup servisu na teritoriji Kine.

Glavni krivac zašto je Kina blokirala Twitch – e-sport

Iako zvanično saopštenje još nije osvanulo, pretpostavlja se da je glavni uzrok zabrani profesionalni gejming. Naime, kako na televiziji nije moglo da se pogleda prenos Azijskih esport igara, fanovi su se okrenuli Twitchu. Interesovanje je bilo natprosečno i zbog učestovanja kineske esport reprezentacije koja je osvojila dve zlatne medalje.

Pročitajte i:  Nova Witcher igra za ljubitelje franšize

Zbog toga je direktan prenos gledalo toliko ljudi da je država procenila da se time kvari omladina i da je bolje da taj servis uopšte ne postoji. Twitch je zvanično potvrdio da su blokirani u Kini ali ni oni još nisu dobili zvanično objašnjenje. Verovatno nikad neće ni dobiti. Gejming je došao na red nakon što se vlada obračunala sa kriptovalutama. Sada ništa ne može da spreči mlade da se posvete učenju i povećanju produktivnosti.

Izvor: Abacus

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,