Kompanija Samsung Electronics dobila nagradu za „Najbolji TV servis za višestruke ekrane“ na Svetskom forumu IP&TV 2012.

PCPress.rs ImageKompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je objavila da je njen SMART TV sa RVU klijentom, zajedno sa DIRECTV, osvojio nagradu „Najbolji TV servis za višestruke ekrane“ na Svetskom forumu IP&TV 2012, čime je proglašen za najbolji kućni multimedijalni centar na tržištu.

„Veoma smo ponosni što smo osvojili ovo prestižno priznanje. Ono potvrđuje našu neprestanu posvećenost tome da ponudimo vrhunsku tehnologiju koja se lako koristi pri čemu ispunjava zahteve savremenog potrošača“, izjavio je Vasilis Seferidis, direktor poslovne jedinice za Evropski poslovni razvoj u kompaniji Samsung Electronics Evropa.

Samsungovo rešenje za kućnu zabavu u više prostorija – Multi-Room Home Media Solution, sastoji se od modela Samsung 6000 LED/LCD SMART TV sa instaliranom softverskom tehnologijom, „RVU klijenta“, koji omogućava Samsungovom SMART TV-u da direktno prima plaćene TV signale na različitim lokacijama u kući preko kućne mreže (npr. Wi-Fi), čime se eliminiše potreba za dodatnim digitalnim prijemnicima na tim lokacijama. Signali se usmeravaju direktno na Samsung SMART TV sa digitalnog prijemnika plaćenog TV operatera, što obuhvata i partnerski „RVU-server“ softver.

Pročitajte i:  Pametni satovi koji pružaju potpuno novo iskustvo – Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic

Prvobitno razvijeno tokom 2011. godine u okviru bliske saradnje sa DIRECTV, Samsungovo rešenje za kućnu zabavu u više prostorija omogućava plaćenim TV operaterima da ponude svojim potrošačima servis koji je vrlo jednostavan za korišćenje, a koji pruža prilku za zabavu u većem broju prostorija. Uz to, korisnici više nisu ograničeni na to da gledaju sadržaj samo na svojim televizorima pošto se ova tehnologija takođe može koristiti na Samsungovim smart telefonima i tablet računarima, što nudi pravi doživljaj višestrukih ekrana u okrilju vašeg doma.

„Naše rešenje za kućnu zabavu u više prostorija i na više ekrana je ostvarilo izuzetan uspeh u SAD sa partnerom DIRECTV. Sada sarađujemo sa nekoliko evropskih plaćenih TV operatera kako bismo doneli ovu tehnologiju u Evropu, jer smo uvereni da ona poseduje veliki potencijal da pomogne plaćenim TV operaterima u smanjenju broja pretplatnika koji prelaze kod drugih ponuđača, kao i prilikom smanjenja kapitalnih i operativnih troškova“, dodao je Vasilis Seferidis.

Svetski forum IP&TV predstavlja vodeći evropski događaj u toj industriji, jer se fokusira samo na konektovana IPTV rešenja, pri čemu povezuje emitere i plaćene TV operatere koji deluju sa širokog spektra platformi. Ovogodišnja ceremonija dodeljivanja nagrada održana je u Londonskom filmskom muzeju 21. marta.

Pročitajte i:  Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic: Novi doživljaj korišćenja pametnog sata

www.samsung.com

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Kompanija Samsung Electronics dobila nagradu za „Najbolji TV servis za višestruke ekrane“ na Svetskom forumu IP&TV 2012.

Comments are closed.