Mikro-čipovanje zaposlenih otvara niz mogućnosti

Zamislite da možete da uđete u kancelariju, te da se uz pomoć pametnog telefona odmah povežete na mikro-čipove vaših kolega, i tako vidite ko je prisutan, koja mu je uloga u firmi, omiljeni način komunikacije, te jače i slabije strane u poslovanju.

PCPress.rs Image

Prvi korak ka ovakvoj viziji poslovanja napravljen je u kompaniji iz Viskonsina – Three Square Market. Jedna od najbizarnijih korporativnih ceremonija odigrala se uz pomoć tattoo majstora, koji je insertovao mikro-čipove između palca i kažiprsta pedesetoro zaposlenih.

Reakcija na vest o dešavanjima u ovoj kompaniji, koja se bavi proizvodnjom kioska za kafu, koji bi trebalo da zamene tradicionalne automate, bila je raznovrsna, te su jedni raspravljali o tome da li je kraj sveta blizu, dok su se drugi pitali da li su čipovi bili stvar izbora zaposlenih. Ono što bi, u stvari, trebalo da interesuje kako radnike, tako i poslodavce, je da bi ovi čipovi mogli da sadrže niz korisnih podataka o poslu i o zaposlenima, te da arhiviraju ipodatke o svakom pojedincu, koji bi, kad je to potrebno, mogli da daju informaciju o tome u kakvim uslovima je određeni uposlenik najproduktivniji, te najzadovoljniji.

Jasno je da mikro-čipovanje otvara niz novih mogućnosti, te predstavlja budućnost poslovanja, a čipovi iz Three Square Market ograničeni su na poboljšanje funkcionalnosti određenih aspekata – ubrzavaju pristup poslovnim prostorijama, kompjuterima zaposlenih, te skraćuju procedure isplate zaposlenih.

Izvor: independent.co.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,