TrendMicro

Musk vodi četiri kompanije i sada će biti izvršni direktor Twittera

Elon Musk je rekao da će za sada biti na mestu izvršnog direktora Twitter-a, kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara. To je potez za koji analitičari navode da bi mogao biti preveliki izazov za Musk-a.

PCPress.rs Image

Musk je brzo postavio svoj pečat na Twitter

Elon Musk je takođe vlasnik kompanije Tesla, SpaceX-a, startup kompanije Neuralink i kompanije za tunele Boring Company. Musk je otpustio prethodnog šefa Twitter-a, Parag Agrawal-a i druge rukovodioce. Takođe, Musk razmatra naplatu verifikacije naloga na Twitter-u.

Odgovarajući na tvit pisca Stivena Kinga koji je napisao da ne bi bio spreman da plati 20 dolara mesečno da zadrži verifikovan nalog na Twitter-u, Mask je odgovorio: „Šta kažete na 8 dolara?“

Takođe, Musk navodi da je uvođenje plaćanja jedini način da se pobede trolovi i botovi na platformi. Musk je prvobitno najavio svoju ulogu generalnog direktora Twitter-a. Međutim, zatim je otkrio da je postao jedini direktor Twitter-a nakon preuzimanja kompanije.

Novi vlasnik Twitter-a, promenio je i opis u svojoj biografiji na Twitter-u u „Twitter Complaint Hotline Operator“ aludirajući na svoje nove poteze. Twitter još uvek nije dao komentar na to koliko dugo Musk može da ostane na mestu izvršnog direktora ili će ipak morati da imenuje nekog drugog.

Pročitajte i:  Twitter otpušta osoblje zbog pada prihoda od reklama

Kompletno rukovodstvo je otpušteno

„Direktori koji se bili na pozicijama pre preuzimanja a zatim su otpušteni su: Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li i Mimi Alemayehou, rekao je Musk.

Musk je napisao tvit da je potez za raspuštanje odbora “samo privremen”. Posle toga nije dalje obrazlagao. Nick Caldwell, generalni menadžer Twitter-ove kompanije Core Technologies, ​​u svojoj biografiji na Twitter-u naveo da više nije u kompaniji.

Nakon preuzimanja, Musk je brzo stavio svoj pečat na Twitter. On je mesecima ismevao kompaniju zbog sporog uvođenja promena i uklanjanja neželjenih naloga.

Prema nekim izveštajima, ljudi iz Musk-ovog tima su se sastajali sa zaposlenima u Twitter-u. Oni su zajedno istraživali softverski kod Twitter-a kako bi bolje razumeli kako aspekti platforme funkcionišu.

Takođe, akcije Tesle su izgubile polovinu vrednosti za godinu dana. Međutim, ipak se očekuje da će Tesla ostvariti rast prihoda i profita za oko 60 procenata ove godine.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *