PC Press - Telefoni, leto 2020

Nezapamćeni rast vrednosti deonica kompanije IBM

Vrednost deonica kompanije International Business Machines Corp. (IBM) je 18. oktobra skočila na 12,99 dolara, to jest za 8,9%, što je iznenadilo investitore, te su izjavili da je to najbolji izveštaj o zaradi koji su videli u poslednjih devet godina.

IBM se koncentriše na poslovanje u cloud-u, zaštitu internet mreža od hakerskih napada, te na analizu podatka, što kompanija naziva strateškim imperativima u nastojanju da se nadoknade gubici na polju u okviru kojeg je kompanija do sada poslovala, a tiče se hardvera i softvera. Prema izveštajima, ukupni prihodi IBM-a pali su u prethodnom kvartalu za 0,4%, a na 19,15 milijardi dolara, u odnosu na isti period prošle godine, što je 22. kvartal zaredom kako prihodi kompanije padaju. Ukupni prihodi su ipak nadmašili procene analitičara, koje su u proseku iznosile 18,6 milijardi dolara.

IBM očekuje da u četvrtom kvartalu, u odnosu na treći, prihodi porastu za 2,8 do 2,9 milijarde dolara, što znači da bi iznosili oko 22 milijarde dolara, a to bi bio rast na godišnjem nivou od 1,4%.

Pročitajte i:  HandyBrowser: Pretraživanje interneta bez cenzure

Izvor: marketwatch.com

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , ,