Odobreno naplaćivanje usluge za WeRide 

WeRide je primio obaveštenje da pokrene komercijalnu operaciju Robotaksi u potpunosti bez vozača od pekinške “Pilot zone“ (Pekinška Inteligentna povezana vozila). To znači da WeRide sada može da pruži uslugu punjenja robotaksija potpuno bez vozača za javnost u Yizhuang, Peking. 

PCPress.rs Image

 Otkako je u oktobru 2022. dobio odobrenje za obavljanje testova na putu bez vozača u pilot zoni, WeRide je postepeno dobijao dozvole za izvođenje demonstracionih aplikacija „bespilotne daljinske faze“, testiranja na putu velike brzine do i nazad sa aerodroma, a sada i komercijalne, obeležava vodeću brzinu razvoja u industriji autonomne vožnje

 Putnici mogu da pozovu WeRide Robotaksi u okviru određene oblasti preko WeRide Go aplikacije i provere procenjenu cenu. Robotaksi će stići na određeno mesto preuzimanja, a putnici treba da potvrde svoj identitet skeniranjem KR koda. Obim usluge pokriva popularne destinacije kao što su stanice metroa, stambena naselja, kancelarijski i industrijski parkovi, itd., sa ukupno 242 stajališta za preuzimanje i odlazak. Jedan Robotaksi može da opsluži 1-3 putnika istovremeno, a radi od 9:00 do 17:00 časova. 

Pročitajte i:  Crna boja vidljivija za autonomne automobile 

 U novembru 2018. WeRide je lansirao prvi kineski Robotaksi. Sledeće godine, WeRide je pokrenuo prvu komercijalnu Robotaksi uslugu u Guangzhou. Do danas, WeRide je obavio više od 1.400 dana komercijalnog Robotaksi rada bez ikakvih nesreća. 

 U novembru 2021., WeRide i njegov partner iz UAE Bayanat pokrenuli su Robotaksi usluge na ostrvu Yas i Saadiyat u Abu Dabiju, donoseći novo iskustvo putovanja lokalnim građanima. Do sada su izvršili skoro 20.000 porudžbina kupaca. 

 Dana 3. jula ove godine, premijer UAE je objavio da je WeRide-u izdata prva autonomna vozačka dozvola u UAE, što je prva vozačka dozvola na nacionalnom nivou na Bliskom istoku, pa čak i u svetu. 

 U budućnosti, WeRide će nastaviti da povećava broj robotaksija, dodaje popularna stajališta za preuzimanje i spuštanje i ubrzava komercijalizaciju različitih tipova samovozećih proizvoda kao što su Robobus, Robosweeper i Robovan, kako bi se stvorio efikasan i pogodan ekosistem putovanja za lokalne građane i učinite usluge bez vozača nadohvat ruke svima. 

Izvor: autotech.news

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,