Računari i Galaksija

Pixel 7A stiže sa ekranom od 90Hz i bežičnim punjenjem

Google-ov najnoviji Pixel pametni telefon je stigao. Na svom I/O 2023 glavnom govoru, kompanija je predstavila Pixel 7A od 499 dolara. Što se tiče dizajna, teže je nego ikada razlikovati „budžetski“ telefon A-serije od Pixel 7 koji je objavljen prošle jeseni. I usred pojačane konkurencije po ceni 7A, Google je dodao nove funkcije kao što su ekran sa visokim nivoom osvežavanja, bežično punjenje i nadograđena kamera.

PCPress.rs Image

Baš kao i standardni model, Pixel 7A ima aluminijumsku šipku kamere i metalne bočne šine. Pokreće ga isti Tensor G2 čip kao Pixel 7 i 7 Pro, što znači da možete očekivati iste softverske trikove kao što je Photo Unblur i poboljšano diktiranje glasa u tekst. OLED ekran od 6,1 inča od 1080p sada (konačno) može da radi do 90 Hz, a te glatke animacije ga stavljaju u bolju poziciju u odnosu na konkurentske telefone Samsung, Motorola, OnePlus i drugih brendova.

Pixel 7A dolazi sa 128 GB skladišnog prostora, 8 GB RAM-a, a biće ponuđen u tri boje: tamno sivoj, beloj, plavoj i koralnoj. Telefon ima ocenu IP67 za otpornost na prašinu i vodu, i iako njegov ekran koristi sada već drevno Corning Gorilla Glass 3. Osnovni telefon od 499 dolara podržava sub-6 5G, ali neki operateri će ponuditi model kompatibilan sa milimetarskim talasima (mmV) za 549 dolara.

Pročitajte i:  Sud je stao uz Epic Games u borbi protiv Google-a

Primarna zadnja kamera se udaljava od isprobanog senzora od 12 megapiksela koji je A-serija koristila tako dugo u korist novijeg modula od 64 MP. Google kaže da je senzor 72 odsto veći od onoga što je bio u 6A i da može da uhvati 44 odsto više svetlosti. Dobijate sve uobičajene funkcije potpisa Google fotografija (Real Tone, Magic Eraser, Photo Unblur, itd.), a efekti pokreta duge ekspozicije koji se prvi put vide na Pixel 7 i 7 Pro takođe dolaze na 7A. Noćni vid je sada duplo brži nego što je bio na 6A.

7A je prvi jeftini Pixel koji podržava bežično punjenje i može da poveća snagu od 7,5 vati kada se postavi na Pixel Stand ili kompatibilan Qi punjač. Ograničeni ste na punjenje od 18 vati pomoću priloženog USB-C kabla.

Pre samo nekoliko nedelja, Google je spustio običan Pixel 7 na samo 449 dolara.  Ali sa najnovijim Pixel-om koji se sada pridružio liniji, prodaja Pixel-a 7 i 7 Pro je opala jer Google želi da ostavi više prostora između svakog proizvoda koji ide u leto.

Pročitajte i:  Google poziva na veću kontrolu kompanija koje se bave softverom za nadzor

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,