BIZIT 23

Tesla povlači preko 80.000 automobila u Kini

Ovo je treći opoziv za Teslu u roku od nedelju dana.

PCPress.rs Image

Veoma loša nedelja za Teslu

Prema izveštajima Wall Street Journal-a, kompanija je povukla ukupno 80.561 automobil u Kini zbog problema sa softverom i sigurnosnim pojasevima. Greške koje je javljaju zbog problema sa baterijama utiču na 67.698 vozila modela S i modela X. Takvi problemi mogli bi da dovedu do neočekivanog zaustavljanja. Zatim,12.863 automobila modela 3 imaju probleme sa sigurnosnim pojasom.

Kao i kod nekih drugih opoziva, Tesla popravlja softver baterija bežičnim ažuriranjem. Nije poznato da li su ovi problemi izazvali sudar ili su direktno povezani sa dešavanjima iz prošlosti. Tesla je u februaru povukla 817.143 automobila u zbog problema sa upozorenjem za nevezivanje pojaseva.

Ovo je treći opoziv za kompaniju u roku od nedelju dana. Tesla je povukla skoro 30.000 SUV modela X zbog problema sa vazdušnim jastucima. Zatim, kompanija je povukla 321.000 modela 3 i modela Y zbog problema sa zadnjim svetlima.

Tesla je u septembru povuka više od milion vozila zbog problema sa prozorima. Iako je Tesla brzo objavila zakrpe za greške povezane sa softverom, sam broj opoziva očigledno predstavlja probleme za vlasnike.

Pročitajte i:  NHTSA istražuje Teslu zbog problema sa upravljanjem modela 3 i modela Y

Ovi česti opozivi mogu da uruše Teslinu reputaciju. Organizacija Consumer Reports nedavno je stavila Teslu na dno svog godišnjeg istraživanja o pouzdanosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,