X gasi Circles 31. oktobra

Korisnici X-a uskoro više neće moći da postave tvitove vidljive samo manjoj grupi prijatelja. Veb lokacija ranije poznata kao Tviter objavila je da obustavlja Circles 31. oktobra. Korisnici više neće moći da dodaju ljude u svoje krugove ili da kreiraju nove postove ograničene na usko povezanu grupu. Oni će, međutim, zadržati mogućnost uklanjanja ljudi iz grupe ako više ne žele da određeni nalozi mogu da vide njihove stare ograničene postove.

PCPress.rs Image

Circles ipak neuspešan projekat

U aprilu ove godine, korisnici su otkrili grešku koja je tvitove Circles-a izložila autsajderima. Ispostavilo se da su njihovi postovi otkriveni zbog bezbednosnog incidenta, što je bio samo jedan od tehničkih problema sa kojima se veb lokacija suočila otkako je Elon Musk preuzeo.

Kompanija je pokrenula Circles u avgustu 2022. godine nakon skoro četiri meseca testiranja. Slično Instagramovoj funkciji „bliskih prijatelja“, ona korisnicima daje način da podele svoje misli sa ljudima kojima veruju ili ljudima sa istim interesovanjima, a da to ne moraju učiniti vidljivim ostatku sveta.

Pročitajte i:  Nintendo više neće plaćati za integraciju na X-u

Namenjen je onima koji su zabrinuti da će biti maltretirani na platformi i onima koji ne žele naloge koji su potpuno javni. X je ranije rekao da su korisnici sa krugovima objavljivali više u celini tokom perioda testiranja, ali izgleda da ova funkcija nije dovoljno zainteresovala da postane nezamenljiv deo X-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,