Bing Chat dolazi u mobilne pretraživače

Microsoft uskoro donosi svoj Bing Chat sa veštačkom inteligencijom u pretraživače za mobilne uređaje. Dok je Bing Chat dostupan u zasebnim Android i iOS mobilnim aplikacijama od kraja februara, Microsoft ga otvara za sve mobilne pretraživače kao deo širih promena kako bi prestao da blokira Bing Chat na pretraživačima trećih strana.

PCPress.rs Image

Bing Chat je prvi put pokrenut u februaru, ali je bio ograničen na Microsoft-ov sopstveni Edge pretraživač. Microsoft je počeo da se otvara ka Chrome i Safari desktop pretraživače krajem jula kao deo testiranja za potpunu podršku za pretraživače nezavisnih proizvođača.

„Sa toliko novih, korisnih funkcija koje su sada deo Binga, uzbuđeni smo što možemo da najavimo da uskoro možete da počnete da doživljavate novi Bing koji pokreće veštačku inteligenciju u pregledačima nezavisnih proizvođača na vebu i mobilnim uređajima“, kaže Bing tim u postu na blogu . „Ovaj sledeći korak na putu omogućava Bing-u da pokaže neverovatnu vrednost sažetih odgovora, kreiranja slika i još mnogo toga, širem krugu ljudi.“

Pročitajte i:  Microsoft AI alat za dizajn dostupan u Edge-u

Microsoft je prvi put pokrenuo Bing Chat pre šest meseci, a kompanija kaže da je „doživela devet uzastopnih kvartala rasta na Edge-u“, najverovatnije zahvaljujući činjenici da je Microsoft zaključao Bing Chat za sopstveni pretraživač. Takođe je bilo preko milijardu ćaskanja na Bing Chat-u i preko 750 miliona slika generisanih korišćenjem usluge.

Windows Copilot, koji pokreće Bing Chat, takođe uskoro dolazi u Windows 11. Microsoft trenutno testira ovu bočnu traku u verzijama operativnog sistema Windows 11 i izgleda da će verovatno biti predstavljena svim korisnicima Windows 11 kasnije ove godine.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *