BIZIT 2022

BIZIT 2021 predavači – Danko Jevtović, član upravnog odbora, ICANN

O gorućim temama današnjice kao što su borba za zaštitu privatnosti korisnika, pitanja medijskog i političkog uticaja na populacije, odbrana od kriminala i zloupotreba, kao i plasiranje brojnih interesa pojedinaca i društvenih grupa putem svetske mreže, na predstojećem BIZIT-u govoriće Danko Jevtović, član upravnog odbora ICANN‑a, osvrnuće se sa temom „Privatnost, komercijalizaciju, kontrolu – bitku za Internet“.

PCPress.rs Image

Internet je postao najvažniji medij današnjice i osnova modernog biznisa. U početku je bila ideja akademska slobode povezivanja, ali su otvaranje ka biznisu devedesetih i društvene mreže dvehiljaditih trajno promenili karakter globalne mreže. Ogromni uticaj Interneta je doveo države u procese upravljanja Internetom, što je jedna od gorućih tema današnjice. Borba se vodi između zaštite privatnosti korisnika, medijskog i političkog uticaja na populaciju, zaštite bezbednosti i odbrane od kriminala i zloupotreba, i naravno, brojnih interesa.

Da li enkripcija štiti korisnike ili kriminalce? Da li službe treba da imaju ključeve od vaših poruka? Koje organizacije se bave upravljanjem Internetom? Ko odgovara za sigurnost i stabilnost Interneta, a ko za sadržaj? Čiji su lični podaci korisnika, kako zaštiti privatnost i ko plaća za besplatno? Da li će države preuzeti i pocepati Internet? Gde je interes Srbije i sličnih malih zemalja?

Ove godine ćemo se potruditi da pokažemo na koje je sve načine moguće pridobiti nove i zadržati stare klijente na turbulentnom tržištu koje svake godine postavlja neke nove zahteve. Ukoliko želite da budete deo ovogodišnjeg BIZIT‑a, prijavite se na sajtu bizit.rs i iskoristite popust za registraciju. Vidimo se 3. i 4. novembra u Klubu poslanika ili tamo gde ste vi!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: