TrendMicro

Indija uvodi sopstvenu virtuelnu valutu

Iako Bitcoin postoji više od jedne decenije, razne indijske vlade su ga izbegle iz očiglednih razloga – nedostatak poverenja. I dok je susedna Kina iskreno prihvatila Bitcoin i druge kriptovalute legalizacijom razmena Bitcoina, indijska vlada onemogućava svaki pokušaj otvaranja Bitcoin razmene u Indiji. To znači da ako ste želeli da se bavite trgovinom Bitcoin-a u Indiji, morali ste to učiniti na sivom tržištu ili u inostranstvu.

PCPress.rs Image

Međutim, ideja o osnivanju sopstvene kriptovalute je posle Estonije uhvatila i Indiju. Indijska vlada, koja je uspešno izbegavala Bitcoin, Ethereum, i druge virtuelne valute, sada je odlučila da se pridruži i lansira svoju vlastitu kriptovalutu pod nazivom Lakshmi Coin, prema hinduističkoj boginji koja se dovodi u vezu sa srećom, obiljem i mudrošću.

Novu kriptovalutu kontrolisala bi centralna banka Indije (Reserve Bank of India), koja radi na izmeni postojećih zakonskih regulativa, kako bi omogućila uvođenje nove nacionalne kriptovalute, pod sopstvenom kontrolom. Prema izveštaju izvršnog direktora RBI, Sudarshan Sen, centralna bankarska institucija tražila je da se uvede adekvatna virtuelna zamena indijskog rupija.

Pročitajte i:  Toyota pokreće pilot projekat u Indiji

Izvor: TechWorm

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,