Izlazak Hyper Scape-a nije izazvao oduševljenje

Kompanija Ubisoft je pre par dana ušla na tržište borbenih battle royale igara sa igrom Hyper Scape. Više puta smo najavljivali i pisali o ovoj igri, pa je vreme da vidimo kakve reakcije je izazvala kod igrača. Uoči izlaska, igra je delovala kao pravi hit, jer je publika na Twitchu delovala zadovoljno i spremno za potpuno novu igru na tržištu. Međutim, samo dan nakon puštanja za konzole i PC, popularnost igre je drastično pala.

izlazi hyper scape

Želja za novom igrom opada

Ubisoft izgleda ima za čim da žali. Ogromna želja za novom besplatnom futurističkom battle royale igrom izgleda opada, jer je samo dan nakon lansiranja tražnja za njom pala ispod zacrtanih minimuma. Hyper Scape je zabeležio oko 240,000 pratilaca i oko 11,000 gledalaca koji su se pridružili emitovanju uživo na Twitchu. Ako se ovi podaci uporede sa igrom koja nije prošla zapaženo, Fall Guys, takođe battle royale igrom koja je izašla u isto vreme kad i Hyper Scape, koja za sada beleži oko 311,000 aktivnih gledalaca i ukupno 431,000 pratilaca, očigledno je koliko za sada Hyper Scape ne pokazuje dobre rezultate.

Ostali konkurenti Hyper Scape-a u ovoj oblasti – Fortnite, Apex Legends, Call of Duty: Warzone i PUBG – imaju milione pratilaca i stotine hiljada gledalaca redovno, što znači da je dug put ove igre da dostigne svoje konkurente. Ubisoft je imao velike planove za ovu igru kada je u pitanju striming, nadajući se da bi mogla da se nadmeće sa najpopularnijim naslovima na Twitchu. Međutim, sve deluje da Hyper Scape ipak neće ostvariti veći uspeh pored prejake konkurencije i prilično zasićenog tržišta battle royale igara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: