BIZIT 2022

LG dogovorio vansudsko poravnanje bootloop tužbe

Sistemska greška koja je dovela do bootloop problema na LG modelima G4, V10, Nexus 5X i G5 naterala je korisnike da tuže kompaniju. Sada je došlo i do razrešenja. 

 PCPress.rs Image

Ukoliko ste jedan od korisnika ovih Android telefona, velika verovatnoća je da je i vama telefon jednostavno umro ili se restartuje do beskonačnosti. Na oglasima možete pronaći mnogo navedenih telefona koji više ne mogu da se uključe ili imaju bootloop problem. Problem nastaje zbog matične ploče, koja bi jednostavno prestala da radi posle nekog vremena (slično kao i sa G3). Popravka košta skoro kao i ceo telefon, pa je jasno zašto je na kraju Nexus 5X zapamćen po lošem, a ne kao jedan od najboljih telefona u svom cenovnom rangu.

Rešenje problema za LG korisnike koji su tužili kompaniju

Kad se problem raširio, neki korisnici u Americi su se iznenadili nakon što im je rečeno da u najboljem slučaju mogu da dobiju novac u iznosu trenutne vrednosti telefona, koja su procenjivali na oko 180 dolara za Nexus 5X.  Vrlo brzo je prestala i podrška za telefon, dok na Google sajtu ne postoji više stranica sa ovim telefonom. Sve deluje kao da model nikad nije ni postojao. Šta više, cela serija je ukinuta pa je i Goolge odustao od Nexus modela, potpuno prešavši na Pixel nomenklaturu.

Pročitajte i:  Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone

lg nexus 5x bootloop

Grupa korisnika ovih modela telefona tužila je kompaniju jer drugačije nisu mogli da naplate štetu. Ubrzo je došlo do vansudskog poravnanja u kojem kompanija nudi oštećenim korisnicima 425 dolara ili 700 dolara kupon za kupovinu nekog drugog LG uređaja. Ovo se, odnosi samo na korisnike koji su deo tužbe, što znači da ako kod kuće imate LG uređaj koji je “umro” možete bar da imate moralnu satisfakciju da je neko uspeo da povrati novac.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,