Microsoft prodaje rezervne delove za Surface

Microsoft počinje da prodaje zamjenske komponente za svoje Surface uređaje. Softverski gigant sada isporučuje rezervne delove u Microsoft Store-u, omogućavajući vlasnicima Surface-a da zamene svoje ekrane, baterije, SSD-ove i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

„Uzbuđeni smo što možemo da ponudimo zamenske komponente tehnički sklonim potrošačima za samopopravke van garancije“, kaže Tim McGuigga, potpredsednik servisa uređaja i inženjeringa proizvoda u Microsoft-u. „Kada kupujete zamensku komponentu, dobićete deo i relevantne prateće komponente (kao što su zavrtnji ako je primjenjivo).“

Alati koji će vam pomoći da popravite Microsoft Surface uređaj prodaju se zasebno od strane iFixit-a, sa kojim se Microsoft udružio 2021. kako bi prodao zvanične alate za popravku Surface-a. iFixit isporučuje alate kao što su poklopci za baterije za zaštitu od uboda tokom popravke, postolja za odvajanje kako bi se pomoglo da se seče lepak koji drži staklo ekrana na mestu i alat za ispravnu zamenu ekrana.

Microsoftove zvanične Surface komponente za zamenu biće dostupne prvo u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Francuskoj, a komercijalni preprodavci takođe mogu da prodaju delove. Microsoft kaže da će imati ažuriranja o tome kada planira da proširi dostupnost ovih delova na druga tržišta u budućnosti.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Neće svaki Surface uređaj imati dostupne komponente kao što su ekrani, baterije i SSD-ovi. Microsoft prodaje samo zamjenski postolje za Surface Pro 7, ali moderniji uređaji poput Surface Pro 9 imaju niz dostupnih komponenti, uključujući ekrane, SSD-ove, baterije, USB-C portove, Surface Connect portove za punjenje, pa čak i zvučnike, Wi-Fi i termalni moduli.

Cene variraju u zavisnosti od Surface modela. Zamena ekrana za Surface Studio 2 Plus košta 1.749,99 dolara, dok postolje za Surface Pro 9 počinje od 56,99 dolara. Kompletnu listu komponenti za zamenu možete pronaći na Microsoft-ovoj lokaciji.

Delovi će se razlikovati jer Microsoftove Surface tablete i laptopove u prošlosti nije uvek bilo lako popraviti. Microsoft je to uveliko poboljšao poslednjih godina, sa fokusom na prenosive SSD diskove i mogućnost lakše zamene ekrana i baterija.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,