BIZIT plus

Pixel Watch bolji u praćenju sna

Pixel Watch, Fitbit Sense 2 i Fitbit Versa 4 čine pomalo zbunjujuću liniju. Problem je u tome što je Google nerfovao svaku od njih — uklonivši pametne funkcije sa Fitbit uređaja i uklonivši neke osnovne funkcije sa Pixel Watch -a — da bi opravdao postojanje ostalih. Srećom, izgleda da Google preduzima neke korake da to preokrene.

PCPress.rs Image

Danas je objavljeno da jedna od funkcija izostavljenih na Pixel Watch-u, funkcija Fitbit-ovog profila za spavanje, dolazi na Pixel Watch od sledeće nedelje i da Google novčanik konačno stiže na Sense 2 i Versa 4. Fitbit Premium profil spavanja kategorizuje vaše obrasce spavanja na osnovu jedne od šest crtanih životinja. Ova funkcija prati 10 metrika u vezi sa spavanjem, tako da korisnici mogu da dobiju široku sliku o tome kako njihove rutine utiču na njihov san i pronađu oblasti u kojima mogu da se poboljšaju. S obzirom da je Pixel Watch već pratio većinu ovih metrika spavanja, bilo je čudno da je ovo prvobitno bilo čuvano na Fitbit uređajima.

Pročitajte i:  Kako očistiti Google Play Store keš i podatke 

Još jedna pogodnost: obično morate da zabeležite 14 noći spavanja u roku od mesec dana da biste dobili profil spavanja prvog dana sledećeg meseca. Ali, ako ste zabeležili 14 noći sna u oktobru, Google kaže da bi trebalo da vidite profil spavanja svog Pixel Watch -a 22. novembra umesto da čekate do 1. decembra.

U međuvremenu, Fitbit je obećao da će Google Wallet i Google Maps stići na Sense 2 i Versa 4 još u avgustu. Ono što nije rečeno je da će ranije dostupne funkcije pametnog sata nestati sa oba uređaja, uključujući Google Assistant i aplikacije trećih strana. To je rezultiralo sa dva sata koja su nekako nudila manje od svojih prethodnika.

Sa Google novčanikom, Sense 2 i Versa 4 će korisnicima pružiti više opcija kada su u pitanju beskontaktna plaćanja — uobičajena karakteristika modernih pametnih satova. Fitbit Pay postoji već neko vreme, ali Google novčanik nudi bolju integraciju sa Android telefonima i više je prihvaćen. To barem umanjuje nešto od ostalih pametnih funkcija koje nedostaju.

Pročitajte i:  Google ograničava AI Gemini zbog pitanja o globalnim izborima

Što se tiče Google mapa, Fitbit-ov blog sa najavama kaže da će navigacija „uskoro“, ali nije ponudila naznake o vremenskoj liniji. Ipak, kada uzmete u obzir da je Google-u trebalo više od godinu dana da dovede Assistant na Samsung Galaxy Watch 4, čekanje od dva i po meseca je značajno poboljšanje.

Na kraju krajeva, ovo su obe manje ispravke. Google mape još uvek nedostaju u Sense 2 i Versa 4, kao i aplikacije trećih strana i Google Assistant. Praćenje spavanja Pixel Watch-a je postalo bolje, ali još uvek ne dobijate procente SpO2, a režim za spavanje i dalje mora da se uključuje ručno noću. Ono što je ohrabrujuće je da Google-u treba manje vremena da isporuči dugo obećane funkcije i da je, u slučaju Pikel Vatch-a, otvoren za poboljšanje Fitbit integracije sata. Google i Fitbit još uvek imaju posla sa ovom konfuznom linijom nosivih uređaja, ali ovo je barem mali korak u pravom smeru.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: