Roditeljski nadzor na Instagramu i Messengeru

Meta pokreće paket novih roditeljskih kontrola za Instagram i Messenger. Novi alati daju roditeljima mogućnost da vide koliko vremena njihovo dete provodi na Messenger-u, kao i da steknu bolji uvid u to koliko dobro njihov tinejdžer zaista poznaje ljude koje prate na Instagramu (i ko ih prati).

PCPress.rs Image

Kompanija kaže da roditelji i staratelji sada mogu da provere listu kontakata svog deteta u Messengeru, zajedno sa postavkama privatnosti i bezbednosti iz Meta porodičnog centra. Roditelji će takođe dobiti obaveštenje ako njihovo dete prijavi nekoga u aplikaciji – sve dok je njihov tinejdžer omogućio tu postavku, pored toga što će videti ko može, a ko ne može da mu šalje poruke.

Na Instagramu roditelji mogu očekivati slična ažuriranja. To uključuje novi način da vidite koliko prijatelja ima zajedničko sa onim ko ih prati, zajedno sa onim ko ih prati. Ovo bi moglo pomoći roditeljima da prate da li je njihov tinejdžer u kontaktu sa strancima. Meta kaže da će tinejdžeri sada dobijati i obaveštenje kada nekoga blokiraju, što će predložiti da se roditelju dozvoli da nadgleda njihove naloge.

Pročitajte i:  Meta u aprilu dodaje AI u Ray-Ban naočare 

Pored ovih funkcija, Meta testira novu zaštitu za svoj sistem za razmenu poruka na Instagramu. Ako korisnik želi da pošalje poruku nekome ko ga ne prati u aplikaciji, moraće da zatraži njihovu dozvolu da se poveže sa njim. Meta takođe isprobava novo obaveštenje na Instagramu koje preporučuje tinejdžerima da zatvore aplikaciju ako noću pretražuju Reels.

Kako raste zabrinutost zbog efekta koji sajtovi društvenih medija poput Facebooka i Instagrama imaju na svoje mlade korisnike, Meta je uvela robusnije roditeljske kontrole i bezbednosne funkcije za svoju porodicu aplikacija. Neki od njih uključuju tihi režim na Instagramu, obaveštenja koja odvraćaju decu od sadržaja koji stalno gledaju u aplikaciji i funkcije koje sprečavaju odrasle da dođu u DM maloletnika.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,