Veliki ekrani 2020

Samsung Money – debitna kartica vezana za Samsung Pay

Samsung nije dugo čekao da otkrije svoju verziju debitne kartice. Tehnološki gigant predstavio je Samsung Money, SoFi „iskustvo upravljanja novcem“ koje kombinuje Mastercard debitnu karticu (koju je izdao Bancorp) sa računom za upravljanje gotovinom.

Ne iznenađuje što se integriše sa Samsung Pay. Virtualna kartica u Pay-u dobija se čim se prijavite a fizičku karticu možete aktivirati dodirom na nju. Možete proveriti svoj bilans, obeležiti potencijalnu prevaru, zamrznuti karticu ili na neki drugi način kontrolisati svoj račun iz aplikacije.

Pogodnosti za lojalne korisnike

Ima koristi, naravno. Korisnici će dobiti Samsung Rewards bodove za svaku kupovinu koju karticom izvrše pomoću Samsung Pay-a, a „lojalni“ korisnici sa preko 1.000 bodova mogu ih pretvoriti u gotovinu. Korisnici se neće baviti naknadama za račune ili čak nekim ATM naknadama (one se refundiraju na 55.000 lokacija), a postoje obećanja o „većoj interesnoj zaradi“. Račun je FDIC osiguran na do 1,5 miliona dolara ako nešto pođe po zlu. Kao i kod Apple Card-a, fizička Samsung kartica ne sadrži broj kartice, CVV ili druge detalje koje bi lopov mogao da iskoristi pri krađi sredstava. Samsung Money u SAD stiže tek „kasnije ovog leta“.

Pročitajte i:  Kina: Android malver i špijunske operacije

Kao i za Apple Card i Google-ovu očekivanu debitnu karticu, postoji jasna strategija. Money omogućava Samsung-u da zaroni dublje u usluge u vreme kada se prodaja pametnih telefona usporava ili smanjuje. Nije jasno koji (ako postoji) prihod Samsung direktno prikuplja od Money-a, ali to bi barem moglo pomoći hardverskom poslovanju kompanije tako što će nagovoriti vlasnike kartica da kupe drugi Galaxy telefon sledeći put kada im treba nadogradnja.

Poput rivalskih usluga, i ovo je pomalo kockanje. Za razliku od Samsung Pay Cash pripejd kartice, Money je znatna finansijska obaveza. Ovo bi mogao da bude glavni račun za kupovinu ukoliko korisnik želi. Nije sigurno koliko će ljudi želeti da poveri Samsung-u svoje finansije ili se ograničiti na kupovinu njihovih telefona, Apple-ova kreditna kartica povezana je s jedinstvenom platformom, dok je Samsung jedan od mnogih Android prodavaca. Ipak, ovo bi moglo da bude primamljivo ukoliko ste umorni od konvencionalnog bankarstva i želite platnu karticu koja je duboko integrisana ali ne sa Apple platformom.

Pročitajte i:  Google Stadia kontroler konačno na Androidu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.