BIZIT plus

TikTok COO je dao otkaz

V. Pappas, glavni operativni direktor TikToka, podneo je ostavku. U dopisu koji je Pappas objavio na Twitteru, obavestili su osoblje da više neće raditi kao glavni izvršni direktor kompanije, jer veruju da je „pravo vreme da se krene dalje i preusmeri fokus“. Pappas će i dalje ostati u TikToku u ulozi savetnika.

PCPress.rs Image

„S obzirom na sve uspehe postignute u TikTok-u, konačno osećam da je pravo vreme da krenem dalje i ponovo se fokusiram na svoje preduzetničke strasti“, piše Pappas. „Malo ko je zamišljao kako će izgledati poslednjih pet godina i sa svim neverovatnim inovacijama koje se sada dešavaju sa generativnom veštačkom inteligencijom, robotikom, obnovljivom energijom, genomikom, blockchain-om i internetom stvari, jasno je da će budućnost ponovo izgledati mnogo drugačije.

Vest o Pappasovoj ostavci dolazi u trenutku kada se TikTok suočava sa ponovnim nadzorom vlade nad vezama svoje matične kompanije, ByteDance, sa Kinom. Prošlog meseca, Eric Han, TikTok-ov šef poverenja i bezbednosti u SAD, objavio je da napušta kompaniju.

Kada je tražen komentar, TikTok je The Verge-u dostavio kopiju memoranduma generalnog direktora TikTok Shou Zi Chew poslat zaposlenima putem e-pošte. Ču kaže da će Adam Presser, trenutni šef osoblja TikToka, postati šef TikTok-ovih operacija, dok će se Zenia Mucha, koja je radila u Disney dve decenije, pridružiti TikToku kao glavni direktor za brend i komunikacije.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Pappas je dugi niz godina zapravo bio američko lice TikToka, dajući najave za kompaniju i govoreći o njenoj predstojećoj strategiji i programiranju. U skorije vreme, Chew je preuzeo istaknutiju i javnu ulogu, pojavljujući se pred Kongresom i čak se pojavljivao u TikTok video snimcima kako bi direktno razgovarao sa korisnicima.

„Dok krećemo u ovo sledeće poglavlje, zahvalni smo Zeniji i Adamu na njihovoj podršci i entuzijazmu, i radujemo se bliskoj saradnji sa njima dok se razvijamo i rastemo zajedno“, piše Ču. „Takođe bih želeo da se još jednom zahvalim V. za njihov doprinos i kontinuiranu posvećenost kompaniji. Ovo je važno vreme za našu kompaniju, i uveren sam da smo u jakoj poziciji da odgovorimo na prilike koje su pred nama.”

Pre TikToka, Pappas je radio na YouTube-u skoro osam godina, na čelu timova za publiku i uvide. Oni su postali američki generalni direktor TikTok-a 2018. Pappas je bio privremeni izvršni direktor TikToka u kratkom vremenskom periodu, počevši od 2020, pre nego što je postao COO u aprilu 2021.

Pročitajte i:  FTC će možda tužiti TikTok zbog odnosa prema privatnosti korisnika

Nekoliko država širom SAD preduzima korake da zabrani TikTok, a Montana je prva koja je potpisala zakon o zabrani aplikacije od sledeće godine. Savezna vlada takođe želi da stavi ograničenja na aplikaciju širom zemlje predloženim dvopartijskim RESTRICT Act.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: