BIZIT plus

Tinder otežava dobijanje plave verifikacione oznake 

Tinder dodaje dodatni korak svom procesu verifikacije. Umesto da samo snimite video selfi da biste dobili plavu kvačicu za verifikaciju, uskoro ćete morati da otpremite fotografiju svoje vozačke dozvole ili pasoša. 

PCPress.rs Image

Kada otpremite svoj ID, Tinder će proveriti da li se slika na vašem ID-u poklapa sa vašim video selfijem i fotografijama na vašem profilu. Tinder će takođe pogledati datum rođenja naveden na vašoj vozačkoj dozvoli ili pasošu da potvrdi vaše godine. Trebalo bi da budete u mogućnosti da koristite druge oblike lične karte, jer portparolka Match grupe Kaila Whaling kaže za Verge da je „svako tržište drugačije, ali će biti prihvaćene lične karte sa fotografijama koje je izdala država ili vlada“. 

I dalje možete da verifikujete svoj profil tako što ćete snimiti video selfi, ali vaš profil će dobiti samo plavu značku ikone kamere, a ne plavu kvačicu. Moraćete da napravite video selfi i da otpremite svoj ID da biste dobili kvačicu. Tinder je počeo da testira svoj novi dvoslojni proces verifikacije u Australiji i Novom Zelandu prošle godine. Planira da ga uvede u SAD i Meksiko do leta, dok bi Velika Britanija i Brazil trebalo da ga dobiju do proleća. 

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Tinder je prvi put pokrenuo proces verifikacije 2020. godine, a sve do prošle godine je zahtevao samo da snimite selfi u realnom vremenu da biste potvrdili da ste ono za šta kažete da jeste. Međutim, Tinder je prošle godine zamenio ovaj proces video verifikacijom, koja zahteva da snimite video selfije da biste dokazali da ste stvarni. Dodavanje zahteva za identifikaciju bi barem trebalo da učini da korisnici budu sigurniji da njihovo verifikovano podudaranje ne pokušava da ih uhvati. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *