Twitch sve bolji u blokiranju mladih korisnika

Twitch detektuje naloge koji pripadaju korisnicima mlađim od 13 godina kao deo svojih napora da zaštiti decu na platformi. U postu u Twitch-ovom bezbednosnom centru, kompanija u vlasništvu Amazona objavila je da poboljšava svoje metode za otkrivanje i ukidanje naloga koji pripadaju mladim korisnicima i takođe radi na načinima da blokira korisnike koji su ranije bili suspendovani jer su mlađi od 13 godina.

PCPress.rs Image

Izveštaj, koji je prvi put objavljen u septembru, analizirao je 1.976 naloga na Twitch-u sa listama pratilaca sačinjenim od 70 odsto ili više korisnika koji su deca ili mladi tinejdžeri. Prema Bloombergu, ukupno 279.016 dece bilo je na meti navodnih predatora na Twitch-u.

Pored „proširenja signala“ koje koristi za hvatanje i blokiranje korisnika mlađih od 13 godina, Twitch će uvesti obavezne zahteve za verifikaciju telefona za „potencijalno ranjive naloge“ pre nego što mogu da počnu da emituju uživo. Iako Twitch ne objašnjava kako će identifikovati ove naloge, navodi da bi to trebalo da pomogne platformi da spreči mlade korisnike koji lažu o svojim godinama da postanu izloženi dečjim grabežljivcima tokom striminga uživo.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Twitch takođe ažurira svoje politike moderiranja kako bi dao prioritet izveštajima koji uključuju korisnike mlađe od 13 godina. Promenio je podrazumevanu postavku za svoju funkciju direktne razmene poruka, koja se zove Whispers, i blokirala mogućnost da se vrši pretraga na Twitch-u koristeći „određene termine za pretragu ili fraze.” Opet, Twitch ne nudi mnogo detalja o tome koje je podešavanje ažurirao i koje termine je zabranio. Međutim, nakon kreiranja novog naloga na Twitch-u, The Verge je otkrio da je postavka „blokiraj šapat od stranaca“ sada podrazumevano uključena. Twitch je odbio da komentariše zapis.

„Ova ažuriranja nikako nisu iscrpna, niti su krajnja tačka za naše napore“, piše Twitch u postu. „Mnogo od onoga što smo radili, kao i mnogo toga što smo planirali, mora ostati privatno da bi bilo efikasno.

Twitch ističe da sarađuje sa spoljnim organizacijama kako bi pratio šire trendove doterivanja dece kako bi mogao bolje da prati i bori se protiv predatora, ali današnja najava ne nudi nikakve dodatne detalje o tome kako planira da ove loše aktere zadrži van platforme. Njegovo poslednje ažuriranje iz septembra kaže da ima „politiku van usluge“ koja omogućava Twitchu da ukloni korisnike sa platforme na osnovu ponašanja koje se dešava van Twitch-a.

Pročitajte i:  Twitch otpušta jednu trećinu svog osoblja 

U to vreme, Twitch je dodao da primenjuje „automatske mere za identifikaciju, prijavljivanje i sprečavanje potencijalnih predatora da nanesu štetu“, ali je rekao da ne može da proširi detalje ove inicijative „kako bi održala efikasnost“. Platforma takođe već ima uspostavljenu politiku prijavljivanja nezakonitog sadržaja i aktivnosti Nacionalnom centru za nestalu i eksploatisanu decu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: