Top50 Glas publike

WeChat utiče na sudbinu sličnih aplikacija

Kompanija Snap već se suočila sa brojnim rivalskim servisima koji su preuzeli opciju Stories, te je poslednji u nizu i WeChat – kineski gigant na polju razmenjivanja poruka – koji je predstavio opciju Time Capsule koja koristi video sadržaje koji nestaju, što podseća na odavno popularnu Snapchat opciju.

PCPress.rs Image

Tako i WeChat korisnici sada mogu da prave video snimke u trajanju do 15 sekundi, koji u okviru grupnih, te individualnih komunikacija, ostaju 24 sata od postavljanja. Nova opcija dolazi kao deo većih promena u okviru WeChat aplikacije, koje uključuju i one poput opcije u okviru koje korisnici mogu da vide najpopularnije novinske članke koje su izabrali oni sa kojima su povezani.

PCPress.rs Image

Iako su promene u okviru WeChat-a značajne uglavnom samo za one koji žive u Kini, najnovije transformacije ipak imaju širi uticaj, budući da direktno utiču na vrednost Snapchat-a, te na sudbinu svih aplikacija za komunikaciju, od kojih je dobar deo već zabranjen u Kini. Na taj način se utiče i na broj korisnika za slične aplikacije, budući da Kina predstavlja jedno od najvećih tržišta na svetu.

Pročitajte i:  Snapchatov Director Mode: Šta je to, kako ga koristiti za editovanje Snapchata? 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,