Top50 Glas publike

Windows 10 update se vraća nakon bagova

Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja da puste oktobarski Windows 10 update, Microsoft je konačno ispravio sve bagove. Da li će ažuriranje ovog puta proći bez bezbednosnih propusta?

Windows 10 update se vraća nakon bagova

Iako je oktobar već za nama, Microsoft je (ponovo) izbacio Windows 10 October 2018 update. Da podsetimo one koji nisu imali tu sreću da ažuriraju sistem, inicijalni update je imao veliki problem sa podacima, tačnije gubljenjem istih. Nakon velikog broja žalbi, Microsoft je tada priznao da postoji bag i povukao update. Za više detalja o ovom interesantnom bagu pogledajte naše vesti na temu Windows updatea.

Microsoft: Novi Windows 10 update je bez bagova

Novi Windows 10 update će se postepeno puštati, kao što je rađeno i ranije. Ažuriranje će u početku biti dostupno ograničenom broju Windows 10 korisnika, sa postepenim uvođenjem sve većeg broja korisnika. To će se uraditi samo u slučaju da se ne desi neki novi incident. Očekuje se da će, ako sve bude u redu, update biti dostupan svima u narednih par nedelja.

Pročitajte i:  Microsoft je navodno ponudio Sony-ju opciju da stavi Call of Duty na PlayStation Plus

Problem koji je napravio oktobarski Windows 10 update doveo je do povećanog interesovanja za način na koji Microsoft razvija i testira softver. Problem sa gubitkom podataka koji je zadesio korisnike nije naterao kompaniju da brzo reaguje. Naprotiv, prilično se čekalo na rešenje, kao da je u pitanju lažna uzbuna a ne prilično ozbiljan problem.

PCPress.rs Image

Da li treba instalirati novi update?

Kako bi umirili korisnike, Microsoft je objavio da će podići na viši nivo proces razvoja i testiranja. Takođe, javnost će biti upućenija u celokupni razvoj kako bi se uverila u kvalitet rada. Kompanija je priznala da su postojali problemi sa ažuriranjem, ali da to nije ugrozilo korisničko iskustvo na globalnom nivou.

Mora se priznati da nije lako održavati sistem koji broji preko 700 miliona korisnika i preko 16 miliona kombinacija drajvera i hardvera. Jasno je da kad su takve brojke u pitanju, neki problem mora da iskoči. To se desilo i sa oktobarskim updateom, i jasno je da se takve stvari mogu desiti.

Pročitajte i:  Microsoft objavljuje novu preview verziju Windows 11 za insajdere

Ipak, od kompanije koja poseduje infrastrukturu i iskustvo, očekuje se brže reagovanje kada se korisnici požale na problem. Moramo priznati da je ipak najbolja odluka biti oprezan, brinuti o svom sistemu i naučiti trikove kako da Windows radi brže.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,