YouTube suspendovao kanal One America News Network

YouTube je suspendovao One America News Network kanal zbog deljenja dezinformacija o tzv. “leku” protiv COVID-19 virusa. Kanal, koji je inače jedan od omiljenih kod odlazećeg predsednika Trampa, takođe je blokiran sa strane monetizacije. Suspenzija će trajati nedelju dana, a za to vreme ne mogu se postavljati novi video snimci. Da bi u budućnosti ovaj kanal zarađivao novac, moraju pre toga ispraviti probleme koji su sada nastali.

youtube počeo da čisti mrežu

YouTube rešio da počisti mrežu

YouTube je očigledno krenuo sa pokušajima da očisti svoju platformu, a takođe su pored OANN uklonjeni i profili sa QAnon teorijom zavere. Još jedna brzorastuća teorija je na meti YouTube-a, a to je Pizzagate. Ona predstavlja teoriju zavere o lancu pedofilije koji uključuje članove Demokratske stranke koji deluju iz picerija u Vašingtonu, dok vernici QAnona misle da predsednik Donald Tramp vodi tajni rat protiv elitnih pedofila koji obožavaju Satanu u vladi, preduzećima i medijima.

U izjavi od OANN-u, YouTube je rekao da od početka epidemije rade na sprečavanju širenja štetnih dezinformacija povezanih sa COVID-19, da je pre blokiranja sledila opomena, na koju vlasnici nisu reagovali. YouTube primenjuje politiku tri opomene, a svako drugo kršenje u periodu od 90 dana rezultira dvonedeljnom suspenzijom. Treći prekršaj dovodi do trajne zabrane. OANN se mora ponovo prijaviti za YouTube partnerski program ako želi da zaradi od svojih video snimaka. U ove akcije uključili su se i Facebook i Twitter, a samo je YouTube do sada ukinuo više od 200,000 snimaka.

Pročitajte i:  YouTube-ova funkcija Super Thanks stiže za više beta korisnika

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: