Amazon pobedio u sporu protiv eBay-a

Amazon je osigurao veliku pravnu pobedu u svojoj borbi sa rivalom eBay-om oko krivolova prodavaca, pred arbitražnim većem koje se presudilo u korist e-commerce giganta, preneto je iz kompanije u utorak.

amazon dobio spor sa ebay-om

eBay je podneo tužbe

eBay je podneo dve tužbe protiv Amazona u okrugu Santa Klara 2018. godine i protiv grupe menadžera Amazona na američkom okružnom sudu za severni okrug Kalifornije 2019. godine. Oni su ovo uradili zbog nezakonitog krivolova prodavaca na eBay-u, uvlačeći se tako u njihov interni sistem za razmenu poruka. eBay je tvrdio da je predstavnicima Amazonove prodaje rečeno da kreiraju i koriste eBay naloge da bi pristupili internom sistemu razmena poruka, kako bi mogli da potraže mnogo stotina prodavaca. U tužbama se navodi da je Amazon iskoristio ovaj sistem kako bi naneno veliku štetu kompaniji eBay.

Arbitražno veće koje su imenovala oba suda utvrdilo je da dok eBay dokazuje tvrdnje o kršenju, kompanija nije dokazala da je zbog ovih gestova pretrpela štetu. Panel je negirao sve zahteve eBay-a prema Amazonu. Presudu sada treba da potvrde i sami sudovi. Amazon je odbio je da komentariše arbitražne presude, kao i eBay.

Pročitajte i:  Amazon: Alexa kao strpljiviji asistent

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: