Računari i Galaksija

AWS platformu za transkripciju sada pokreće AI 

AWS je dodao nove jezike svom Amazon Transcribe proizvodu, nudeći generativnu transkripciju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji za 100 jezika i niz novih AI mogućnosti za kupce. 

PCPress.rs Image

Najavljen tokom događaja AWS re: Invent, Amazon Transcribe sada može da prepozna više govornih jezika i pokrene transkripciju poziva. AWS korisnici koriste Transkripciju da dodaju mogućnosti pretvaranja govora u tekst svojim aplikacijama u AWS Cloud-u. 

 Kompanija je navela u postu na blogu da je Transcribe obučavao „milione sati neoznačenih audio podataka sa preko 100 jezika“ i da koristi algoritme pod samonadzorom kako bi naučio obrasce ljudskog govora na različitim jezicima i akcentima. AWS je rekao da je osigurao da neki jezici nisu previše zastupljeni u podacima o obuci kako bi se osiguralo da jezici koji se manje koriste mogu biti tačni kao oni koji se češće govore. 

 Krajem 2022. Amazon Transcribe je podržavao 79 jezika. 

Amazon Transcribe ima 20 do 50 posto tačnosti na mnogim jezicima, prema AWS-u. Takođe nudi automatsku interpunkciju, prilagođeni rečnik, automatsku identifikaciju jezika i prilagođene filtere rečnika. Može da prepozna govor u audio i video formatima i bučnim okruženjima. 

Pročitajte i:  Amazon priprema čipove namenjene AI-u

Uz bolje prepoznavanje jezika, AWS je rekao da napredak sa Amazon Transcribe-om takođe doprinosi boljoj preciznosti sa svojom platformom za analitiku poziva, koju korisnici njihovih kontakt centara često koriste. Amazon Transcribe Call Analitics, koji sada takođe pokreće generativni AI modeli, sumira interakcije između agenta i klijenta. AWS je rekao da ovo smanjuje rad posle poziva na kreiranju izveštaja, a menadžeri mogu brzo da čitaju informacije bez potrebe da prolaze kroz ceo transkript. 

 Naravno, AWS nije jedina kompanija koja nudi usluge transkripcije pomoću veštačke inteligencije. Otter već neko vreme pruža AI transkripcije potrošačima i preduzećima, a u junu je objavio alat za sumiranje. Iako nije potpuno isto, Meta je objavila da radi na generativnom modelu prevođenja koji pokreće AI koji prepoznaje skoro 100 govornih jezika. 

 AWS je takođe najavio dodatne mogućnosti za svoj proizvod za personalizaciju Amazon, koji omogućava klijentima da ponude proizvode ili pokažu preporuke kupcima, poput toga kako usluge striminga mogu da predlože nove emisije na osnovu prethodnih aktivnosti. AWS je dodao generisanje sadržaja, koje će pisati naslove ili naslove e-pošte da bi tematski povezao liste preporuka. 

Pročitajte i:  Amazon uvodi pretplatu od 10 dolara za kupovinu namirnica

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *