BIZIT 2022

Google mape će sada prikazivati rute koje štede gorivo na osnovu tipa motora vašeg automobila

Google je objavio veliko ažuriranje Google mapa.

PCPress.rs Image

Ekološki prihvatljiva funkcija rutiranja će biti dostupna u skoro 40 zemalja širom Evrope

Nova funkcija će omogućiti korisnicima Google mapa da pronađu najekonomičniju rutu na osnovu tipa vozila. Sa najnovijim ažuriranjem Google mapa, korisnici će moći da izaberu tip motora automobila koji imaju — benzin, dizel, hibridno ili električno vozilo (EV) — kako bi pronašli rutu koja koristi minimalnu količinu goriva. Na primer, dizel motori su efikasniji pri većim brzinama od benzinskih i gasnih motora, dok su hibridni i električni automobili efikasniji u stop-and-go saobraćaju. Sada će Google mape omogućiti korisnicima da odaberu tip motora automobila kako bi pronašli efikasniju rutu za sebe. Na Mapama, ova ruta će biti označena listom. Što se tiče dostupnosti, Google je u svom blog postu rekao da će uskoro uvesti ovu funkciju za korisnike u Evropi, SAD i Kanadi. Postoji vest o tome kada će ova funkcija biti uvedena i u druge zemlje širom sveta.

Ekološki prihvatljive rute stižu u više zemalja

Pored uvođenja napredne verzije svoje ekološki prihvatljive funkcije rutiranja korisnicima Google mapa u SAD i Kanadi, Google je takođe najavio da će ekološki prihvatljiva funkcija rutiranja koja je stigla u SAD prošle godine biti dostupna u skoro 40 zemalja širom sveta. Evropa. Google je takođe rekao da će pored prikazivanja najbrže rute, Google mape prikazati i onu koja je najefikasnija, ako ne bude i najbrža. „Sa samo nekoliko dodira, možete videti relativnu uštedu goriva i vremensku razliku između dve rute i odabrati onu koja vam najbolje odgovara“, napisao je Google u svom blog postu.

Pročitajte i:  Google Maps: Iskusite mesta u kojima niste bili

Saveti kako da vaše putovanje učinite ekološki prihvatljivijim uz Google mape

Na kraju, Google je takođe podelio nekoliko saveta kako da Google mape budu ekološki prihvatljivije. Pogledajte ih ovde:

— Putnici koji koriste električna vozila mogu da pretražuju „stanicu za punjenje EV“ na Google mapama da bi videli stanice za punjenje u blizini, zajedno sa korisnim detaljima, kao što su tipovi priključaka i brzine punjenja. Za neke stanice za punjenje električnih vozila, oni će takođe moći da vide da li je punjač trenutno dostupan.

— Google je takođe rekao da vam Google mape mogu pomoći da se krećete po gradu na alternativne načine kao što su bicikl ili skuter. „…možete pronaći obližnje deonice bicikala i skutera u preko 500 gradova širom sveta, uključujući Barselonu, Berlin, London, Pariz i Rim“, dodao je Google u svom blog postu.

— Google Maps nudi detaljna uputstva za pešake. Ovo u kombinaciji sa Live View-om daje korisnicima pregled njihove rute za pešačenje.

Pročitajte i:  Google Maps: Nove zanimljive funkcije

— Kompanija je rekla da dodirom na ikonu tranzita u Directiones, putnici dobijaju uputstva do svog odredišta autobusom, vozom, podzemnom železnicom, pa čak i trajektom. „Kada je dostupno, možete da vidite vremena dolaska i odlaska u realnom vremenu, transfere i kašnjenja usluga“, rekla je kompanija, dodajući da Mape korisnicima takođe pružaju dodatne informacije o tome kolika će biti gužva na njihovoj vožnji, kakva je temperatura i da li ima rute koje su dostupne za invalidska kolica.

Izvor: Bgr

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.