Schneider Electric: Pariski maraton i Innovation Samit

Schneider Electric je održao prvi globalni Life is On Innovation Summit u Parizu. Ovaj Samit posetilo je više od hiljadu stručnjaka iz sfere energetike, automatizacije i IT-ja, kao i mediji i analitičari iz čitavog sveta

Maraton Pariz

Jean-Pascal Tricoire, predsednik i CEO Schneider Electric-a na Samitu je predstavio inovacije i rešenja koje omogućavaju energetskoj industriji da odgovori na zahteve za energijom koje nas očekuju u budućnosti. Pored uočenog trenda povećanja potrošnje predstavljeni su trendovi digitizacije (očekuje se da će do 2020. godine biti četiri puta više aparata sa pristupom internetu nego 2010. godine), dekarbonizacije (zahtevi za energetskom efikasnošću objekata biće sve veći) i decentralizacije (do 2040. godine 70% novih izvora energije biće obnovljivi izvori) koji su aktuelni na svim nivoima industrije energetike. Namera Schneider Electric-a je da obezbedi tehnologije koje ne samo da prate već i pokreću ove neophodne promene.

Konceptom Life Is On, kompanija želi da skrene pažnju svim generacijama da tehnika više ne pripada samo industrijski razvijenim zemljama, već je dostupna u svakom kutku Zemljine kugle kao i da treba da bude iskorišćena na pravi način kako bi imali mogućnost da lakše i lepše živimo.

Pročitajte i:  Schneider Electric: Novo postrojenje sa prečišćenim vazduhom i naprednom digitalnom tehnologijom

Nakon održavanja Samita usledio je čuveni Schneider Electric Pariski Maraton čiji će Schneider Electric biti sponzor i naredne tri godine.

Start ovogodišnjeg Schneider Electric Pariskog maratona, trke koja slavi četrdesetogodišnjicu, bio je 3. aprila 2016, na Jelisejskim poljima.

Schneider Electric je sponzor Pariskog maratona od 2012. godine i zajedno sa Amaury Sport Organization (ASO) kreira nezaboravno iskustvo, kako za trkače tako i za publiku. Ove godine je ta saradnja podignuta na veči nivo jer je ovogodišnji Schneider Electric Marathon de Paris pretvoren u najpovezaniji maraton na svetu – povezujući svih 57.000 trkača putem društvene aplikacije kroz koju oni mogu da prate napredak svojih treninga, da razmenjuju statistike performansi i da motivišu učesnike kroz niz izazova. Na dan trke, aplikacija je postala alat za praćenje trke uživo, pružajući porodici i prijateljima jednostavan pristup kako bi pratili napredak trkača duž staze.

Produžetkom sponzorstva do 2019, Schneider Electric i ASO fokusirani su na proširenje od najpovezanijeg maratona do najodrživijeg. Schneider Electric će raditi sa ASO kako bi od trke napravili prvi maraton sa neutralnim karbonskim otiskom. Za početak, Schneider Electric će kompenzovati 50% emisije ugljen dioksida ove, 40. po redu, trke putem karbonskih kredita koji se generišu u Keniji zahvaljujući Hifadhi ruralnom projektu uštede energije koji je razvio Livelihoods. Schneider Electric i ASO planiraju da Maraton bude sa neutralnim karbonskim otiskom u roku od dve godine.

Pročitajte i:  Schneider Electric poziva na akciju u procesu dekarbonizacije

2016 - Schneider Electric Life is On Summit

Schneider Electric je jedinstveno opremljen da predvodi ispunjenje cilja karbonske neutralnosti Maratona imajući u vidu fokus kompanije na održivost u okviru svog poslovanja i pomažući klijentima širom sveta da postignu veću efikasnost i smanjenje emisija. Četiri puta godišnje, Schneider Electric objavljuje Planet & Society Barometer, svoju internu tabelu bodova kojom meri održivost i uspehe napora, koja pokazuje da je Schneider Electric daleko ispred industrijskih standarda po pitanju ovih bitnih merila.

Schneider Electric je zahvaljujući svojim naporima za održivosti takođe konstantno prepoznat poslednjih 15 godina od strane eksternih organizacija, što podrazumeva uključenje u The Corporate Knights’ Global 100 od 2012, Ethisphere’s World’s Most Ethical Companies od 2011, Dow Jones Sustainability Indices od 2002, kao i CDP’s Global Climate Change Report od 2013.

Izvor: Schneider Electric

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,