BIZIT 2022

Izašao nastavak najdosadnije igre na svetu

Potrošite sate vozeći autobus kroz pustinju – u VR okruženju.

Desert Bus 2 VR najdosadnija video igra na svetu igrica

Video-igre su uglavnom loše nenamerno. Ipak Desert Bus 2 je upravo ono što su autori želeli – višesatna simulacija vožnje autobusa kroz pustinju. Kao što možete pretpostaviti, uglavnom se vozi pravo, krajolik se ne menja, a sve što treba da radite je da pomerate volan toliko da ne sletite s puta. I sve to treba da radite u VR okruženju, dakle sa kacigom na glavi. Ako vam to zvuči dosadno – u praksi je još gore. Vrhunski gejming doživljaj zar ne?

Svaka igra ima radnju, pa tako i ova. Naime, vi ste vozač autobusa na liniji Takson, Arizona – Las Vegas, Nevada i zadatak vam je da (u virtuelnoj realnosti) odvezete autobus sa tačke A do tačke B, u realnom vremenu. Dakle, na vama je da 8 sati u kontinuitetu pridržavate volan dok se virtuelni autobus vuče kroz pustinju brzinom od 60 km/h. U čemu je caka?

Istorijat igre je ipak zanimljiviji

Da ne bude da je baš sve nepodnošljivo dosadno vezano za ovu igru, priča o originalu je prilično interesantna. Igra se pojavila srediom ’90-tih kao mini igra u okviru Segine neobjavljene igre Penn & Teller: Smoke & Mirrors. Neverovatno monotona avantura bi ostala bi anonimnosti da igra nije nedavno procurela online. Opcija je bila već pomenuta vožnja od 8 sati bez prekida gde stalno morate da pazite na put. New Yorker je za ovu igru 2013. rekao da je “najgora video-igra na svetu”.

Pročitajte i:  PUBG: Od januara potpuno besplatna

najdosadnija igra na svetu najgora igrica ikada desert bus

To je valjda bila odlična preporuka da Gearbox Software i Dinosaur Entertainment naprave VR nastavak koji je dostupan na Steam-u. Od noviteta moguće je uživati u povremenom susretu insekata sa šoferšajbnom, a ako želite divljate, možete da otvorite vrata busa dok vozite. Od online opcija tu je mogućnost da se vozite u busu drugog igrača i posmatrate spektakl sa mesta putnika.

Originalna igru je kreirana kao odgovor na kritiku bivšeg američkog javnog tužioca Janet Reno da su video-igre “simulatori ubijanja”. Ovde jedino možete da ubijete vreme. Možda to i nije tako loše, ako imate previše uzbuđenja u životu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,