BIZIT 2022

Lažni Elon Musk hakovao Twitter naloge poznatih

Ukoliko je neko zvezda Twittera, to je svakako vlasnik Tesle. Zato i vest da je lažni Elon Musk hakovao Twitter naloge poznatih zvuči kao nešto najnormalnije. Ovog puta je hakovanje dodatno začinjeno time što je reč o veoma poznatim nalozima, sa famoznom plavom kvačicom.

Lažni Elon Musk hakovao Twitter naloge poznatih

Nekoliko poznatih, verifikovanih, Twitter naloga hakovano je 5. novambra kako bi se pod imenom Elona Muska “poklanjao” bitcoin. Prevaranti su se oslonili na najpopularnijeg IT selebritija na Twitteru – Elona Muska, kako bi prevarili korisnika.

Među hakovanim nalozima našli su se nalozi modne kompanije Matalan, filmskog distributera Pathe UK i izdavača knjiga Pantheon Books. Prevara se sastojala od preuzimanja naloga i postavljanja tvitova plaćenih od strane hakovanih strana. Na ovaj način su praktično besplatno reklamirali širokoj populaciji svoju prevaru sa bitcoinom, krijući se iza proverenih naloga.

Pročitajte i:  Elon Musk poziva direktora Twittera na javnu debatu

Elon Musk povezan sa Twitter skandalom

Oni su prilikom “otimanja” naloga menjali ime i fotku naloga kako bi postavili ime i fotku Elona Muska. Oni su putem hakovanih naloga poznatih tražili od korisnika bitcoin kako bi dobili još više ove kriptovalute. Interesantno je da je nekoliko verifikovanih a hakovanih naloga komentarisalo kako je sve istina i da su dobili bitcoine od Muska.

Iako su tvitovi u međuvremenu obrisani nakon što su hakeri “oterani”, mada neki još nisu u potpunosti povratili vlasništvo. Tako Twitter stranica kompanije Matalan deluje prazno nakon što su obrisani hakerski postovi. Twitter predstavnici su rekli za BBC da ne komentarišu pojedinačne naloge zbog privatnosti i sigurnosti korisnika.”

PCPress.rs Image

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo  naravno nije ništa novo kada je Elon u pitanju. Vlasnik SpaceX i Tesla kompanija je veoma vezan za Twitter putem komentariše sve što mu padne na pamet. Desi se i da ga takvo “šta na um to na drum” razmišljanje skupo košta, ali to je njegov kapric. Da Musk sada čita PC Press, sigurno bi se slatko nasmejao novom incidentu, znajući da se opet priča o njemu, a da nije ni mrdnuo prstom. Treba i tu reputaciju zaraditi.

Pročitajte i:  Jack Dorsey će svedočiti u procesu „Musk-Twitter“

Izvor: BBC

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,